17 mei 2014

RECEPT VAN DE DAG




Japanse rijsttafel

Benodigdheden voor 2 personen

Miso-soep:
* 2 zakjes miso-soep
* 1 sjalotje, gesnipperd
* Zonnebloemolie

Zeewiersalade met tonijn:
* 1 bakje zeewiersalade
* 1 blikje tonijn

Japanse zoetzure dressing
* 120 ml zonnebloemolie
* 40 g gesnipperde ui
* 60 ml rijstazijn
* 10 g geroosterde sesamzaadjes
* 5 g fijngesneden verse gember
* Zout
* 5 g witte suiker
* Peper

Gesmoorde sperziebonen met sesamzaad en tofu
* 225 g sperziebonen
* Sesamzaad
* 1 el sesamolie
* 1 ui, gesnipperd
* 60 ml rijstazijn
* Zout
* 75 g tofu

Gebakken sardines:
* 1 blikje sardines
* Zonnebloemolie

Gegrilde tofu met radijs:
* 300 g tofu
* Zonnebloemolie
* 3 radijsjes
* Peper
* Gemalen gemberwortel

Gesauteerde bleekselderij met biefstuk
* 500 g bleekselderij, in reepjes van 1/2 cm
* 1 tl zonnebloemolie
* 2 el sojasaus
* 1 tl suiker
* 1 tl geraspte verse gember
* 1 biefstuk, tegen de draad in dunne plakjes gesneden

Maak de miso-soep volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak intussen de sjalot en voeg dit aan de soep toe als deze klaar is.

Knijp het vocht uit de zeewiersalade. Meng de tonijn erdoor.

Doe alle ingrediënten voor de dressing in een blender en pureer ongeveer 30 seconden.

Kook de sperziebonen in 5-10 minuten beetgaar. Rooster ondertussen het sesamzaad in een droge koekenpan. Giet de sperziebonen af, schep de sojasaus, sesamolie en gember erdoor en verwarm in de pan. Bestrooi met de sesamzaadjes. Zowel warm als koud te serveren.

Bak de sardines in zonnebloemolie.

Snijd de tofu in 3 gelijke plakken en grill ze 5 minuten. Rasp intussen de radijs. Kruid de tofu met wat peper en gemalen gemberwortel en garneer met de radijs.

Bak de biefstuk kort totdat hij bruin wordt. Bak de selderij vervolgens 3-5 minuten mee. Voeg de rest van de ingrediënten toe en dien gelijk op.

Serveer met rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten