31 juli 2014

HELEMAAL GROEN



Zoals ik gisteren beloofd heb, is hierbij een recept van een supergroene maaltijdsalade. Ik besloot een aantal dagen geleden een lekker lunchgerecht te maken voor mij en mijn lief. Op de foto zie je het resultaat. 

Supergroene maaltijdsalade

Benodigdheden voor twee personen
* 2/3 krop Baby Romeine-sla
* 50 g verse haricots verts
* 1/2 groene paprika, in dunne reepjes gesneden
* 1/4 komkommer, in linten geschaafd
* 1/2 el kappertjes
* 25 g zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
* 1/2 el gepelde pistachenoten
* 1/2 el grofgehakte hazelnoten
* 1 el fijngehakte peterselie

Was de sla, dep de blaadjes droog en scheur ze kleiner. Blancheer de boontjes enkele minuten, spoel ze koud en laat ze goed uitlekken. Vermeng in een grote kom de sla met de paprika, komkommer, kappertjes en olijven en schep alles luchtig door elkaar. Strooi de noten en peterselie erover. Serveer met onderstaande vinaigrette en twee focaccia's met mozzarella.

Klassieke vinaigrette

Benodigdheden
* 1/2 tl grof zeezout
* 1/2 tl zwarte peperkorrels
* 1/2 teentje gepelde knoflook
* 1/2 tl mosterd
* 1/2 el balsamicoazijn
* 2,5 el olijfolie

Wrijf het zeezout samen met de peperkorrels fijn in een vijzel tot peper en zout zich helemaal hebben vermengd. Voeg de knoflook toe en wrijf alles fijn tot zich een pasta vormt. Voeg de mosterd toe en wrijf met draaiende bewegingen tot een egale pasta. Voeg de azijn toe. Roer of wrijf ook deze door de pasta. Schep de pasta nu in een kom, pak een garde en voeg al kloppend de olijfolie toe. Klaar. 

Variatie voor mensen met candida

Vervang de focaccia's door desembrood zonder gist en de azijn door citroensap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten