8 augustus 2014

AVOCADO-LIMOENTAART MET COCONUT FROSTING


Veganistisch is niet voor iedereen, maar ik denk persoonlijk dat het erg lekker kan zijn als je een goed recept hebt. Deze taart heb ik laatst gemaakt voor mijn super summer party. Eindelijk weer eens een goede reden om een taart te bakken. Het heeft drie verschillend gekleurde lagen, erg cool.


Avocado-limoentaart met coconut frosting


Benodigdheden:
* 2 rijpe avocado's
* 2 limoenen
* 2 el amandelmeel
* 3 el suiker
* 130 g rauwe walnoten
* 6 dadels
* 1 blik kokosmelk van Fair Trade Original
* ½ tl vanille, fijngehakt

Zet het blik kokosmelk een nacht van tevoren in de koelkast.
Hak de walnoten fijn in een keukenmachine, samen met de ontpitte dadels.
Druk het walnotendeeg plat op de bodem van een cake- of kleine springvorm, totdat het een zo egaal mogelijke ondergrond heeft gevormd.
Maak je keukenmachine schoon.
Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit. Doe nu het vruchtvlees van de avocado's, de limoenrasp, het limoensap, het amandelmeel en 2 el suiker in je keukenmachine en laat draaien tot het een mooie gladde substantie is geworden.
Spatel nu het avocadomengsel op de walnotenbodem en strijk glad.
Zet de vorm voor minstens 2 uur in de vriezer.
Haal het blik kokosmelk na een nacht uit de koelkast.
Maak het blik voorzichtig open en schep de dikke witte room uit het blik.
Schep ook 1 grote el van het vocht uit het blik en voeg dit toe aan de room.
Voeg 1 el suiker en de vanille toe.
Mix alles goed door elkaar totdat het een lekker luchtig geheel is geworden.
Na 2 uur vriezen haal je de taart uit de vriezer en spatel je de frosting mooi op de taart. Laat de taart even ontdooien.



Variatie voor mensen met candida

Gebruik stevia in plaats van suiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten