20 augustus 2014

Japanse sfeer


Laatst hebben we voor het eerst iets met edamame gemaakt! Dit is het resultaat. Erg spectaculair, met de foodstyling door mijn lief. Het zijn drie recepten in één: edamamedip, power-boostsalade en gezouten edamame.
* Ik heb net het hoofdstuk over brood gelezen uit Een Pleidooi voor Echt Koken, en ik heb nu echt zin om zelf brood te gaan bakken, haha! Wie weet ga ik het nog doen ook! *

Edamame-trio

Benodigdheden voor twee personen:
* 500 g edamame in de peul (diepvries)
* Zout
* Een snufje geraspte gember
* Een klein scheutje sojasaus
* Een snufje suiker
* Een klein scheutje sesamolie
* ½ el zonnebloemolie
* Een snufje fijn geraspte schil van een citroen
* Witte peper
* ½ rode biet
* ½ wortel
* Een stukje witte rammenas van 5 cm
* 1½ hand rucola
* 1 in dunne plakjes gesneden radijs
* 25 g geroosterde amandelen
* een klein handje alfalfa
* 1 el olijfolie
* ½ el citroensap
* ½ tl honing
* ½ geperste teen knoflook
* Een snufje zwarte peper

Kook 140 g gepelde edamameboontjes in gezouten water ongeveer 5 minuten. Spoel ze onder de koude kraan af en laat ze uitlekken. Doe 90 g boontjes met de geraspte gember, sojasaus, suiker, sesamolie, zonnebloemolie, geraspte citroenschil, een snufje zout en witte peper naar smaak in een keukenmachine. Hak ze tot een fijne puree, maak ze aan met 3 el water voor de juiste consistentie, en maak de dip op smaak af.
Schil de rode biet, wortel en rammenas, snijd ze in lucifertjes en doe ze met de resterende gekookte edamame, rucola, plakjes radijs, amandelen en alfalfa in een kom. Schuld voor de dressing de olijfolie, het citroensap, de honing, de knoflook en een snufje zout en zwarte peper in een afgesloten potje of cocktailshaker door elkaar. Hussel de dressing door de salade.
Doe de overgebleven ongepelde edamamepeulen in een stoommandje, vergiet of zeef, hang deze in een pan met een beetje water, doe de deksel erop en stoom de peulen 8 minuten. Strooi er wat zout op.
Serveer de salade op een lik edamamedip. Serveer de rest van de dip en de gezouten edamame er apart bij.
Hoe je de peulen eet? Trek ze tussen je tanden door zodat de malse boontjes eruit komen.

Bron: Annabel Langbein - Simple Pleasures

Geen opmerkingen:

Een reactie posten