22 augustus 2014

Foodstyling


Een ander gerecht met de foodstyling van mijn lief. Met heerlijke lamskoteletjes! Met een beetje foodstyling kun je ieder gerecht upgraden. Mee eens?

Gisteren heb ik een erg leuke les dominican bachata gevolgd bij Mistura Passion. Vanavond zou ik eigenlijk naar het vuurwerkfestival gaan, maar met het slechte weer blijf ik lekker thuis op de bank! Hieronder vind je het recept van de foto. 

Lamskoteletjes met venkelgroen, paprika en knolselderij

Benodigdheden voor twee personen
* 1/2 citroen
* 4 lamskoteletjes
* takje venkelgroen
* extra vergine olijfolie
* 1/2 rode paprika
* 1/2 gele paprika
* 1/2 groene paprika
* 1/2 knolselderij
* 25 g pistachenoten
* Zout en peper

Rasp de citroenschil en houd hem apart. Marineer de lamskoteletjes in een kom waarin ze goed passen met het citroensap, een klein beetje venkelgroen, 1 el olijfolie, een snufje zout en wat versgemalen peper. Dek de kom af en laat de koteletjes circa 20 minuten rusten.
Bereid nu de groente: was de paprika's, verwijder de zaadjes, en snijd de helften weer doormidden. Schil de knolselderij en snijd hem in even dikke plakken van circa 0,5 cm. Snijd de groente in leuke figuurtjes van verschillende afmetingen. Verhit in een koekenpan 2 el olie met een beetje fijngehakt venkelgroen en voeg daar de paprika aan toe. Schenk er wat water bij en kook ze 10 minuten. Voeg dan de knolselderij toe, bestrooi alles met wat zout en peper, leg het deksel op de pan en verhit alles nog 10 minuten op laag vuur. Voeg indien nodig nog wat water toe. 
Schep intussen de lamskoteletjes uit de marinade en laat ze even uitlekken. Bak ze 5 minuten per kant in olie in een flink hete pan. 
Zet het vuur uit, en maak de borden mooi op. Vergeet de pistachenoten niet! ;)

Bron: Roberta Deiana - Food Styling

Geen opmerkingen:

Een reactie posten