Eergisteren heeft mijn lief deze salade gemaakt, zo leuk!! En makkelijk te maken! Echt heel wat anders dan de geijkte salade.
Ikebana van groente
Benodigdheden voor twee personen:
* 3 stronkjes witlof
* 6 kleine wortels
* 1 bosje rucola
* gemengde slablaadjes
* 1 takje tijm
* 1 takje venkelgroen
* 8 sneetjes roggebrood
* handvol frambozen
* 2 el balsamicoazijn
* 1 snufje fijne kristalsuiker
* 4 el olijfolie
* 1 tl mosterd
* 1 el fijngeknipt basilicum
Was en droog alle groente en snijd 2 stronkjes witlof overdwars doormidden. Leg op ieder bord 2 stapeltjes van 2 sneetjes roggebrood. Zet het gerecht nu in elkaar: voor het mooiste resultaat kun je het best eerst een schetsje maken. Schik de groente en frambozen dan op het brood en steek de zwaarste met een cocktailprikker vast.
Doe de balsamicoazijn, suiker, olijfolie, mosterd en basilicum met 1 el water in een keukenmachine en mix tot een homogeen mengsel.
Serveer de salade met de vinaigrette.
* 1 snufje fijne kristalsuiker
* 4 el olijfolie
* 1 tl mosterd
* 1 el fijngeknipt basilicum
Was en droog alle groente en snijd 2 stronkjes witlof overdwars doormidden. Leg op ieder bord 2 stapeltjes van 2 sneetjes roggebrood. Zet het gerecht nu in elkaar: voor het mooiste resultaat kun je het best eerst een schetsje maken. Schik de groente en frambozen dan op het brood en steek de zwaarste met een cocktailprikker vast.
Doe de balsamicoazijn, suiker, olijfolie, mosterd en basilicum met 1 el water in een keukenmachine en mix tot een homogeen mengsel.
Serveer de salade met de vinaigrette.
Variant voor mensen met candida
Gebruik brood zonder gist. Vervang de balsamicoazijn door appelciderazijn en de suiker door stevia.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten