15 september 2014

Iers maaltje


Het Ierse maaltje van gisteren.


Benodigdheden voor 2-3 personen:
* een pakje gekookte ham
* 3 grote braadworstjes
* 2 grote uien, in plakken gesneden
* 410 g aardappelen, in stukken gesneden
* zout en peper
* 2 el gehakte peterselie
* 2 harde donkere broodjes
* een lekker biertje

Breng 500 ml water aan de kook en doe daar de in grote stukken gesneden ham en worstjes in. Kook 5 minuten en giet af, waarbij je het vocht opvangt en bewaart voor later. Doe het vlees in een grote braadpan, voeg daar de gesneden ui en aardappelen aan toe, kruid het geheel goed met zout en peper en voeg de helft van de peterselie toe. Voeg tot slot het bewaarde kookvocht toe en bedek de pan met ingevet bakpapier en een deksel en laat het ongeveer 1½ uur pruttelen, totdat het vocht bijna helemaal is verdampt en alles gaar is, maar niet papperig. Garneer met de rest van de peterselie en dien warm op met het brood en het bier.

Bron: The Pleasures of the Table - Donal Skehan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten