12 april 2014

SHAKSHUKA


Dit is zo lekker!
Ik hou zoveel van de Noord-Afrikaanse keuken. Het zijn altijd briljante combinaties van smaken. Zoals bijvoorbeeld in deze shakshuka met feta.

Benodigdheden voor 2 personen
* 1/4 tl komijnzaadjes
* 95 ml olijfolie
* 1 grote ui, in ringen gesneden
* 1 rode en 1 gele paprika, in reepjes van 2 cm breed
* 1 rode peper, in ringetjes
* 2 tl bruine basterdsuiker
* 1 laurierblaadje
* 3 takjes tijm, blaadjes los en fijngehakt
* 1 el peterselie, fijngehakt
* 1/2 bosje koriander, fijngehakt
* 8 cherrytomaten, grof gehakt
* 1/4 tl saffraan
* Klein snufje cayennepeper
* Peper
* 4 eieren
* 50 g feta, in blokjes

Rooster in een droge koekenpan de komijnzaadjes 2 minuten op hoog vuur. Voeg de olie toe en bak de ui 2 minuten. Voeg nu de paprika's, rode peper, suiker, het laurierblaadje, de tijm, peterselie en 1 eetlepel koriander toe, en bak op hoog vuur totdat het mooi verkleurt. 

Meng vervolgens ook de tomaten, saffraan, cayennepeper en peper erdoor en kook op laag vuur gedurende 15 minuten. Voeg genoeg water toe zodat het de consistentie van pastasaus heeft en proef of het geheel goed op smaak is. 

Zet het vuur middelhoog. Breek de eieren boven de saus, breng op smaak met peper en kook nog 10 minuten op laag vuur. Als de eieren gestold zijn, besprenkel je het geheel met feta en koriander. Serveer met naanbrood. 

Bron: http://www.culy.nl/recepten/culy-legt-uit-wat-is-shakshuka-precies/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten