18 april 2014

SPAGHETTI MET GARNALEN, KNOFLOOK EN LIMOEN

Nieuw recept: spaghetti met garnalen, knoflook en limoen. Lekker met een sauvignon blanc. 

Benodigdheden voor 2 personen
* 300 g garnalen
* Peper
* Een snufje suiker
* 3 el roomboter
* 1/2 ui, gesnipperd
* 4 knoflooktenen, geperst
* Een snufje cayennepeper
* Een kopje kippenbouillon
* 1 tl maïzena, opgelost in een 1/2 el water
* 250 g verse spaghetti
* 1 1/2 el limoensap
* Peterselie voor de garnering
Snipper de ui en pers de knoflook. 
Zet een pan met 2 liter water op hoog vuur voor de pasta.
Dep de garnalen droog met keukenpapier en bestrooi ze met een beetje peper en de suiker. Smelt 1 eetlepel boter in een koekenpan op middelhoog vuur totdat het bruin begint te worden. Voeg de garnalen toe. Bak 1 minuut zonder ze te draaien. Draai ze om en bak ze nog eens 30 seconden. Doe ze in een kom en dek af met folie. 
Laat 1 eetlepel boter in de koekenpan smelten. Voeg de ui toe. Bak voor ongeveer 5 minuten, voeg de knoflook en cayennepeper toe en bak nog eens 30 seconden. Voeg de helft van de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Als het bijna verdampt is (na ongeveer 2 minuten) voeg dan de rest van de kippenbouillon en de opgeloste maïzena toe en laat het ongeveer 2 minuten inkoken. Haal vervolgens de pan van het vuur. 
Voeg wanneer het water kookt de pasta toe en kook al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak ondertussen de peterselie fijn. Giet de pasta af, maar bewaar een klein beetje kookvocht. Doe de pasta terug in de pan. 
Voeg de laatste eetlepel boter, het limoensap, de peterselie, de saus en de garnalen toe. Meng door elkaar. Breng op smaak met peper en voeg eventueel wat kookvocht toe om het losser te maken. Serveer meteen. 
Variatie voor mensen met candida
Laat de suiker weg. Gebruik bouillonblokjes zonder gist. Laat de saus indikken zonder maïzena (dit duurt dan ietsje langer). Verder kun je het recept gewoon volgen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten